e-mail

e-mail, het is een deel van ons leven geworden. Het vormt de geschreven brug tussen mensen.

Bijna alle geschreven communicatie voltrekt zich tegenwoordig via het Internet, een groot deel daarvan via e-mail.

U kunt ook uw e-mail verkeer door ons laten verzorgen, veilig en betrouwbaar. Veilig door middel van een door u gekozen beveiliging, betrouwbaar doordat wij ook van uw e-mails dagelijks een backup maken die 30 dagen lang wordt bewaard.

U kunt kiezen uit twee protocollen IMAP of POP, daarnaast hebt u nog de mogelijkheid om met SSL/TSL beveiligd of niet beveiligd te versturen. U hebt altijd de mogelijkheid om gebruik te maken van webmail.

Wat is IMAP

De afkorting IMAP staat voor “Internet Message Acess Protocol”. Het is vooral bedoeld om e-mail te verwerken vanaf verschillende computers. Alle mails kunnen overal worden ingezien en bewerkt doordat ze op onze server blijven staan. De melding die u op uw apparaat, dus PC, SmartPhone of tablet, krijgt bestaat slechts uit de geadresseerde, de afzender, het verzendtijdstip en de grootte. De inhoud van het bericht ziet u pas nadat u op het bericht hebt geklikt. Uw mailprogramma houdt de verbinding met de mailserver open, u ziet nieuwe e-mails dus direct binnenkomen.
 

De voordelen van IMAP

  • U kunt uw berichten vanaf meerdere locaties lezen.
  • De inhoud van uw mailbox is op elke computer dezelfde, u ziet ook alle verzonden items.
  • IMAP markeert de gelezen berichten.
  • Uw mail blijft veilig op onze mailserver staan.
  • U hoeft niet elk bericht te lezen. Minder belangrijke berichten kunt u voor later bewaren. 

Wat is POP

De afkorting  POP staat voor “Post Office Protocol” en is wellicht het meest gebruikte protocol voor e-mail verkeer. Het werkt als volgt: op gezette tijden, door uzelf ingesteld, kijkt uw mailprogramma of er op de mailserver nog mail is binnengekomen, vergelijkbaar met uw bezoek aan het postkantoor of uw brievenbus waar u meer of minder regelmatig kijkt of er ook post is gekomen. Als er post is binnengekomen zal uw mailprogramma deze post op gezette tijden binnenhalen op uw computer en zal de post op de mailserver worden gewist. Dit laatste hoeft echter niet als u uw mailprogramma heeft verteld dat de post moet blijven staan gedurende een door u ingestelde tijd. Meestal zal dit een week of 2 zijn.

Het voordeel van POP is dat u de mail ook op uw eigen apparaat heeft staan en het altijd terug kunt zien. Onze server laat standaard de mail staan, ook als u de POP mail op verschillende apparaten binnenhaalt, bijvoorbeeld uw iPad, telefoon en PC. 

 

Wat is webmail

Met webmail kunt u altijd en overal uw mail lezen en bewerken. Het maakt niet uit op welk apparaat u dat doet. Er hoeft ook helemaal niets ingesteld te zijn op uw apparaat.

U hebt alleen een apparaat met een webbrowser nodig. Daar tikt u in de adresbalk uw webmail adres in, dat is https://uwdomeinnaam.xx/webmail. Er verschijnt een inlogbox waarin u uw gegevens invult, vervolgens komt u in uw zeer uitgebreide mailprogramma. 

Webmail werkt volgens het IMAP protocol, de mail blijft dus staan op de server.

 

Beveiliging

U kunt beveiligd of onbeveiligd uw mail versturen en ontvangen. De meeste, maar niet alle, mailprogramma’s kunnen omgaan met beveiligde mailverbindingen.  

Call Now Button